Laser behandeling

 

Ervaring

Mondhygiënepraktijk Den Helder heeft jarenlange ervaring met laserapparatuur. Door specifieke scholing en nascholing blijft onze kennis up to date. Het werken met de laser is een bijdrage in behanding voor zowel patiënt als behandelaar.

 

Laser

Laser is een precieze, geconcentreerde bundel van licht. Met behulp van de laser kun je zeer gericht en zeer precies allerlei behandelingen uitvoeren.

Bij gebruik van de diodelaser is het mogelijk om onmiddellijk zowel ongezond celweefsel als besmet of ongezond mondslijmvlies te ontsmetten.

De 810 nm golflente heeft ook bewezen ideaal te zijn als softlaser. Het stimuleert de groei op een zodanige manier dat het genezingsproces versneld wordt terwijl het de behandelingssymptomen beperkt.

De benodigde kracht (power) van de laser behoeft in de tandheelkunde niet er groot te zijn. Voor overgevoeligheid en voor de aandoening van de mucosa is gewoonlijk 2 Watt voldoende.

 

Toepassing

Na verwijdering van tandsteen en schoonmaken van de pockets met behulp van handinstrumenten en/of ultrasoon, worden bij gebruik van de laser de bacteriën geëlimineerd, verdampt het ontstoken celweefsel en brengt het herstellende biostimulatie van celweefsel teweeg.

 

Door de bacterie-dodende werking is bij een bacteriële-infectie het gebruik van de laser ideaal voorafgaand aan de antibioticakuur.

 

Bij aanwezigheid van implantaten en gebruik van de 810 nm diode laser worden de implantaten niet aangetast en blijft de structuur dezelfde.

 

De bacterie-dodende werking van de laser-(straling) bij het gebruik van een "non-contact handstuk, creëert een goede basis voor een snelle en goede genezing van aften en herpes (koortslip).

 

Samen met een fluor-gel zijn gevoelige tandhalzen zeer goed te behandelen.

De laser met "no contact handstuk veroorzaakt direct een verminderde pijnsensatie welke geruime tijd aanhoudt.

 

Voordelen van de behandeling met de laser zijn:

* Optimaal resultaat bij minimale belasting voor de patiënt

* (meestal) pijnloze behandeling door de analgetische (verdovende) werking

* Nagenoeg bloedvrije techniek. De laser heeft een coagulerende (bloedstelpende) werking en stopt zelf bloedingen.

* Er is geen of minder napijn en zwelling

* Granulatie (ontstoken) weefsel wordt verdampt zonder het wortelcement te beschadigen

* Bacteriën worden gedood

* Wondgenezing gaat sneller dan bij een conventionele behandeling. Individuele cellen worden door de diodelaser beïnvloed en gestimuleerd.

* Zeer geschikt voor het behandelen van gevoelige tandhalzen, aften en herpses