Behandeling kinderen

Ook bieden wij u de mogelijkheid uw jonge kinderen te laten wennen aan de tandartsstoel. Wij maken kinderen spelenderwijs bekend met de stoel en alle hulpmiddelen. Ook geven wij ouders tips over voeding en de mondverzorging van uw kind.

Behandeling van jeugd t/m 17 jaar, valt onder de basisverzekering en wordt vaak vergoed door uw zorgverzekeraar. Wij raden u echter wel aan om de polisvoorwaarden van uw verzekering erop na te slaan.

Beugel
Kinderen en volwassenen met een beugel, zijn bij ons van harte welkom. Bij het dragen van vaste apparatuur, genaamd brackets, is het schoonmaken een flinke klus, maar wel van heel groot belang. Vandaar dat een goede begeleiding en tips voor de mondverzorging heel belangrijk zijn.

Juist bij kinderen is het belangrijk het (melk)gebit gezond te houden.
Het gebit wordt gekleurd met speciale kleurstof om te controleren of de tanden en kiezen schoon zijn. Daarna krijgt het kind een uitgebreide mondhygiëne-instructie. Het gebit wordt gereinigd, waarbij tandsteen en aanslag worden verwijderd. Tenslotte wordt het gebit gepolijst met een speciale polijstpasta.

Fluoride behandeling

Na afloop van de controle of gebitsreiniging kan een fluoride behandeling gegeven worden. Fluoride maakt het glazuur van het gebit sterker. Ook kan het aangetaste plekjes op tanden en kiezen herstellen.

VIJF ADVIEZEN VOOR GEZONDE TANDEN EN KIEZEN:

1. Twee keer per jaar naar de tandarts of mondhygiënist
2. Twee keer per dag twee minuten tandenpoetsen met fluoride tandpasta
3. Kinderen tot 10 jaar napoetsen
4. Maximaal zeven keer per dag iets eten en drinken
5. Voor het slapen goed tandenpoetsen en daarna alleen water drinken